Hailuodon koulun Asko- ja Katja-opettajien terveiset Italiasta 25.4.-1.5.2022


Koulumme on mukana Maailmalle yhdessä liikkuen 2020-2023 -kansainvälisyyshankkeessa. Sen avulla opetus- ja kasvatusalan ihmiset pääsevät kouluttautumaan erikseen valikoiduissa kohdemaissa ja tutustumaan aktiivisesti eri organisaatioiden toimintaan ja käytänteisiin. Hankkeen käytännön toteuttaminen kärsi pitkään koronatilanteen takia. Kun tilanne alkoi Suomessa ja maailmalla helpottaa, tuli ajankohtaiseksi alkaa toimia hankkeen puitteissa. 


Lähdimme ensimmäisinä Hailuodosta toteuttamaan näitä hankkeen mahdollistamia liikkuvuuksia ja kohdemaaksi valikoitui Italia. Osallistuimme Europass Teacher Academy’n kurssille nimeltä Enough theory, Let’s Play! Fun Games for Developing the Whole Child. Kurssi on Opetushallituksen ja Pohjois-Suomen AVI:n koordinoimasta Erasmus+ ohjelmasta.  

 

Koko lauantai-päivä meni matkustaessa ja saavuimme kurssikaupunkimme Firenzen sateiseen keskustaan keskiyöllä lauantain vaihtuessa jo sunnuntaiksi.  

 

Sunnuntaina tutustuimme keväiseen, sateiseen Toscanaan ja sen kulttuurikohteisiin kiertoajelulla. Vierailimme mm. Pisassa, Sienassa ja San Gimignano-nimisessä kylässä. 

 


Maanantaina aloitimme viikon mittaisen Erasmus-kurssin Europass Teacher Academyssa aivan Firenzen historiallisessa keskuksessa. Kurssilla oli mukana opettajia Kreikasta, Kroatiasta ja Saksasta.  

 
 

 

Kurssi sisälsi erilaisia ryhmäyttämis-, aktivointi-, draama- ja rauhoittumisharjoitteita, joita kokeilimme ohjaajamme Stefanon johdolla. Pääsimme myös kertomaan Hailuodon koulusta ja yleisesti suomalaisesta koulujärjestelmästä. Se herätti suurta mielenkiintoa muissa osallistujissa. Mielenkiintoista ja avartavaa oli myös vertailla eri maiden koulujärjestelmiä. Suomea pidetään koulutuksen mallimaana, eikä suotta.  
 

 
 

Kurssin jälkeen jäi iltapäivisin hyvin aikaa perehtyä itse Firenzeen ja italialaiseen kulttuuriin mm. taiteen, oopperan, arkkitehtuurin ja italialaisen keittiön muodossa. Kurssi ja viikko Italiassa olivat unohtumaton kokemus kaikille aisteille. Uusiin paikkoihin tutustuminen oli mukavaa, mutta parasta oli ihmiset. Loimme myös yhteyksiä ja kylvimme siemeniä matalan kynnyksen yhteistyökuvioille ympäri Eurooppaa ja saimme tuliaisena paljon henkistä pääomaa jaettavaksi! 
 

 
 

 
 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vahvuuksien avulla Vahvaksi yhdessä

Hailuotolainen-blogin esittely

Vahvaksi yhdessä – Voimakehä® -valmentajan tarina